ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ... ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Διακυβεύεται η ζωή μιας 21χρονης κοπέλας, εξαιτίας της ασυνεννοησίας μεταξύ του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, που οδήγησε στην αναβολή της εγχείρησης ανοικτής καρδιάς, στην οποία θα υποβαλλόταν την Τετάρτη η νεαρή. 
Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει τις βιολογικές βαλβίδες που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις επεμβάσεις. Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι το Γενικό θα μπορούσε να προμηθευτεί μια τέτοια βαλβίδα από το Ινστιτούτο Αμερικαν Χαρτ ή ακόμα, είχε την ευχέρεια να παραπέμψει από χθες το περιστατικό στο ινστιτούτο, για να διενεργηθεί άμεσα η εγχείρηση. 
Καρδιοχειρούργος του Αμέρικαν Χάρτ επιβεβαίωσε στο Sigmalive ότι συχνά γίνονται ανταλλαγές με το  Γενικό Νοσοκομείο και ότι το περιστατικό θα μπορούσε να παραπεμφθεί στο Ινστιτούτο για να διεκπεραιωθεί εκεί η εγχείρηση.
Η οικογένεια της 21χρονης ασθενούς, κατήγγειλε στο Sigmalive ότι μετέβηκαν στο νοσοκομείο για την προγραμματισμένη για χθες εγχείρηση, όμως το προσωπικό «δεν είχε ιδέα για το περιστατικό, ούτε για την κόρη μου, ούτε για την εισαγωγή, ούτε για την προγραμματισμένη εγχείρηση». Τελικά, η νεαρή εισήχθη στις 2 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, δύο γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει τις κατάλληλες βιολογικές βαλβίδες για την καρδιά και ως εκ τούτου η εγχείρηση αναβάλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου