Θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στη δουλειά οι Ελληνίδες

Μια στις δέκα Ελληνίδες πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης η οποία δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγει και σε βιασμό από προϊσταμένους η συναδέλφους, ενώ το 85% των εργαζομένων γυναικών στον ιδιωτικό τομέα που υφίστανται σεξουαλική παρενόχληση απολύονται ή παραιτούνται και στο δημόσιο τομέα μετατίθενται σε άλλο τμήμα, τη στιγμή που ο θύτης δεν υφίσταται καμιά επίπτωση.

Η ψυχοκοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η εργαζόμενη που παρενοχλείται, ο ρόλος των φορέων για την καταπολέμηση του φαινομένου και οι μηχανισμοί για την αντιμετώπισή του, πρόκειται να αναδειχθούν σε εκδήλωση με θέμα «Μη φοβάσαι, μίλα…» που διοργανώνει η
Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου, στις 11:30, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (8 Μαρτίου), και με την υποστήριξη της γενικής γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Τα πιο πολλά θύματα φοβούνται να μιλήσουν στους συναδέλφους ή στην οικογένειά τους από φόβο ότι θα κατηγορηθούν ότι οι ίδιες το προκαλούν. Μόνο το 8% των εργαζομένων γυναικών προσφεύγουν στα δικαστήρια, εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης στο δικαστικό σύστημα και της πολυδάπανης και μακρόχρονης διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου