Στηρίζει τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ η Δημοκρατική Αναγέννηση.

Σε αποδοχή των προτάσεων της ΓΣΕΒΕΕ για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλεί την κυβέρνηση η Δημοκρατική Αναγέννηση, ενόψει μάλιστα ενός σκληρού χειμώνα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και των αναμενόμενων εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε μια ύστατη έκκληση η ΓΣΕΒΕΕ, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στα εξής μέτρα:

- Δέσμευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ που θα αφορούν μόνο πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Επιτάχυνση και των διαδικασιών.

- Ένταξη των αστικών συνεταιρισμών που ιδρύονται από μικρομεσαίους επιχειρηματίες στα αναπτυξιακά και Κοινοτικά προγράμματα.
- Αύξηση των κονδυλιών χρηματοδότησης του ΤΕΜΠΜΕ και αυστηρή παρακολούθηση της ροής χρηματοδότησης προς τις μικρές επιχειρήσεις από τις τράπεζες.

- Μεταχρονολόγηση των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες για τουλάχιστον 6 μήνες. Ιδιαίτερα για τα δάνεια για τα οποία έχει εγγυηθεί το ΤΕΜΠΜΕ.

- Δημιουργία τράπεζας για μικρές επιχειρήσεις (δάνεια - εγγυήσεις) με συμμετοχή και του κράτους που ενδεχομένως θα είναι μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ.

- Σύνδεση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις με υποχρέωση για επενδύσεις.

- ?μεση επαναφορά του αφορολόγητου αποθεματικού για επενδύσεις, ώστε οι ΜμΕ να χρησιμοποιούν ένα μέρος των κερδών τους για επενδύσεις χωρίς να το αποδίδουν για φορολόγηση.

- Για επιχειρήσεις με τζίρο έως 1,5 εκατ. ευρώ το αφορολόγητο να διαμορφωθεί στο 50% των κερδών.

- Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που εξαγγέλθηκαν και το πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ για δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου είναι σημαντικά, αλλά έχουν καθυστερήσει και δεν πρόκειται να «εισέλθουν» στην αγορά πριν από το 2010.

- Να αρχίσει ο διάλογος για μία σταδιακή μείωση του ορίου μεταχρονολόγησης των επιταγών και να υπάρξει επαναδιαμόρφωση των όρων και των προϋποθέσεων ένταξης στη «μαύρη λίστα» του «Τειρεσία», στη λογική της ύπαρξης και δεύτερης ευκαιρίας για τον επιχειρηματία.

- Για την περίοδο 2009 - 2010 ισχυρά φορολογικά κίνητρα για τη διατηρησιμότητα των θέσεων εργασίας στις ΜμΕ.

Είναι άμεση ανάγκη ? προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αναγέννηση ? η κυβέρνηση να ακούσει επιτέλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και να προχωρήσει στα επιβαλλόμενα μέτρα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον βαρύ οικονομικό χειμώνα που έρχεται. Ας μην ξεχνάμε ότι σ? αυτόν τον τόπο οι ΜμΕ εξακολουθούν να είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου