Στα καμένα της Βορειανατολικής Αττικής ο Παπαθεμελής

Περιοδεία στους τόπους της καταστροφικής πυρκαγιάς, πραγματοποίησε επικεφαλής κλιμακίου της Δημοκρατικής Αναγέννησης και του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Στέλιος Παπαθεμελής.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών του συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της Βορειοανατολικής Αττικής, ο κ. Παπαθεμελής, είχε πολύωρη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πεντέλης και Πρόεδρο του Συνδέσμου των ΟΤΑ για την προστασία της Πεντέλης, κ. Στεργίου. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Παπαθεμελή για την έκταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην περιοχή από τις πυρκαγιές, καθώς και για τις αδυναμίες του συστήματος να προλάβει την καταστροφή.
Αμέσως μετά τις συναντήσεις του ο κ. Παπαθεμελής, μιλώντας στα ΜΜΕ, δήλωσε:

«Οφείλονται εύσημα στις πυροσβεστικές δυνάμεις τους εθελοντές και τους πολίτες που πάλεψαν αυτές τις μέρες για να περιορίσουν την ακάθεκτη πύρινη καταστροφή.

Τώρα όμως που η φωτιά καταλάγιασε, πρέπει να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και να πούμε ότι το δικό του έγκλημα είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η τραγωδία της Αττικής ανέδειξε για άλλη μια φορά τις διαχρονικές παθογένειες της πολιτείας:

α. Δραματική ανεπάρκεια μέσων και ανθρώπινου δυναμικού, εγκληματικά κενά στις πυροσβεστικές και δασικές υπηρεσίες με τις τελευταίες να έχουν από καιρό αποκλεισθεί από το έργο που άλλοτε μόνες αυτές διεκπεραίωναν.

β. Απουσία στρατηγικής και σοβαρού σχεδιασμού μηχανισμών πρόληψης και απραξία πρόληψης.

γ. Και πάλιν και πολλάκις βέβαια οι Ένοπλες Δυνάμεις, το κατά τεκμήριο πιο οργανωμένο και πειθαρχημένο κομμάτι του Ελληνικού Λαού, δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στον αγώνα ενώ μπορούσαν και διαθέτουν εμπειρία και εν καιρώ ειρήνης, κάτι που είναι μέσα στα καθήκοντά τους.

Τα νοικοκυριά που χάθηκαν, τα εκατομμύρια των δένδρων που έγιναν παρανάλωμα του πυρός, οι καταθλιπτικές επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής της μισής Ελλάδας που ζει στο λεκανοπέδιο, δεν εκτιμώνται σε κόστος.

Το ελληνικό κράτος δεν είναι κράτος χωρίς δυνατότητες, είναι κράτος χωρίς προτεραιότητες. Και δυστυχώς χωρίς κυρώσεις.

Αυτή τη φορά ο λαός, επί τέλους πρέπει να τιμωρήσει και όσους δεν τιμώρησε στο παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου