Για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Η 35η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας υποχρεώνει την πολιτική τάξη της χώρας, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να σταθούν αυτοκριτικά απέναντι στα προκλητικά φαινόμενα δυσλειτουργίας, υπολειτουργίας και λοιπών δυσπλασιών του πολιτεύματος όπως εμφανίζονται στην πράξη.

Τα φαινόμενα αυτά είναι γενεσιουργά της ευρύτατης αποδοκιμασίας του συστήματος (αποχή 48%) και της γενικευμένης απαξίωσης της πολιτικής τάξης. Δεν είναι επομένως άδικος ο χαρακτηρισμός του πολιτεύματος ως ελλειμματικής δημοκρατίας.
Περιοριζόμαστε εδώ σε μια μόνο πτυχή της ελλειμματικότητας:
Εμείς του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου, βιώσαμε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, κυριολεκτικά στο πετσί μας το τρομακτικό δημοκρατικό έλλειμμα στον τρόπο αντιμετώπισής μας από το κράτος και τους πανίσχυρους καναλάρχες.
Δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση πανελλήνιας εμβέλειας λειτούργησαν εις βάρος μας με το νόμο της ομερτά.
Το καρτέλ των κομμάτων της Βουλής ιδιοποιήθηκε όλον τον τηλεοπτικό χρόνο και όλο το κρατικό χρήμα. Σε μας άφησε θρύψαλα δευτερολέπτων στις νεκρές ώρες της νύχτας, προφανώς για να κάνουμε υπνοπαιδεία στους ψηφοφόρους!
Υπό τις συνθήκες αυτές ποδοπατούνται οι συνταγματικές επιταγές της πολυφωνίας και της αναλογικής μεταχείρισης και τίθεται υπό απαγόρευση κάθε απόπειρα εμφάνισης νέων πολιτικών δυνάμεων πέραν των κατεστημένων κομματικών μηχανισμών με εξαίρεση την περίπτωση ειδικής επιλογής από μέρους του συστήματος για δικούς του ορατούς βεβαίως λόγους όπως συνέβη με την περίπτωση των ??Οικολόγων Πρασίνων?? οι οποίοι καίτοι στην αυτή με εμάς νομική κατάσταση (εκτός Βουλής και Ευρωβουλής) είχαν σκανδαλώδη τηλεοπτική υπερπροβολή.
Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα της Βουλής να σεβαστούν πολυφωνία και ίση μεταχείριση, να αναθεωρήσουν το καθεστώς των «φυλετικών διακρίσεων» (εντός και εκτός Βουλής κομμάτων) και να εγγυηθούν έμπρακτα την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.
Τέλος απευθυνόμαστε στον ίδιο λαό να λάβει με τον τρόπο που γνωρίζει εκείνος την πρωτοβουλία πειθαναγκασμού του πολιτικού προσωπικού στις επιταγές του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου