Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στην Κύπρο ο Παπαθεμελής

Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στην Κύπρο, σε ένα ακροατήριο που αποτελούνταν στην πλειοψηφία του από νέους, μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και Επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής.

Στην ομιλία του, η οποία έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσαν οι αντικατοχικές και προσφυγικές οργανώσεις στην Κύπρο, ο κ. Παπαθεμελής, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι ανάγκη να επαναφέρουμε το κυπριακό στη σωστή του βάση ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Παράλληλα, να προχωρήσουμε σε άλλη στρατηγική, στρατηγική αποτρεπτικής ισχύος η οποία να βασίζεται στην έγκυρη εθνικοαμυντική θωράκιση Ελλάδας και Κύπρου και στη διαρκή διεύρυνση των διεθνών πολιτικοδιπλωματικών ερεισμάτων του ελληνισμού.

Δυστυχώς ? υπογράμμισε ο κ. Παπαθεμελής ? αφήσαμε τον Ομπάμα να έχει την πιο φιλοτουρκική κυβέρνηση της Αμερικής, διότι παραλείψαμε να αξιοποιήσουμε την τεράστια εκλογική μας δύναμη στις ΗΠΑ.

Πρέπει να αποβάλλουμε το θανάσιμο φοβικό μας σύνδρομο απέναντι της Τουρκίας και να την κάνουμε έτσι ώστε οι συμπεριφορές της να συνεπάγονται βαρύ κόστος γι αυτήν.

Χρωστούμε να επιδείξουμε μεγαλύτερο αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια.

Για να επιδείξουν αλληλεγγύη απέναντί μας οι ξένοι, θα πρέπει πρώτα εμείς να δείξουμε ότι σεβόμαστε τον εαυτό μας και παράλληλα να δημιουργούμε ευκαιρίες κοινών συμφερόντων για να έχουμε αποτελεσματικές συμμαχίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου