ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Η Δημοκρατική Αναγέννηση, τα στελέχη και οι φίλοι της συστρατεύονται στη συγκρότηση εν όψει των Ευρωεκλογών ενός Πανελληνίου Μετώπου συνειδητοποιημένων και ενεργών πολιτών.
Η ανάγκη να κατοχυρωθεί στην Ευρωβουλή από ελληνικό φορέα η Μακεδονία προ πάσης πιθανολογούμενης εισόδου του ψευδωνύμου σκοπιανού προτεκτοράτου μάς οδηγεί στην απόφαση να συγκροτήσουμε ένα υπερκομματικό Ευρωψηφοδέλτιο οργανώνοντας γι’ αυτό το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Η αναμενόμενη κομματική απεξάρτηση ενός αριθμητικά, αλλά και ποιοτικά σοβαρού τμήματος του εκλογικού σώματος εγγυάται τη νικηφόρα έκβαση αυτού του αγώνα.
Μ’ αυτόν τον τρόπο θα έχουμε ως Ελλάδα την αποκλειστικότητα (copyright) του ονόματος Μακεδονία στο Ευρωκοινοβούλιο.
Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν είναι μονοθεματικό, δεν είναι τοπικιστικό. Είναι μια πρόσκληση των Πανελλήνων για συσπείρωση και δράση στην Ευρώπη. Τα μείζονα εθνικά μας θέματα Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, κ.λ.π. είναι στις άμεσες προτεραιότητές του. Αλλά συγχρόνως και τα σοβαρότατα κοινωνικά ζητήματα: ανεργία, νέα φτώχεια, οικονομική κρίση.
Η είσοδός μας στο Ευρωκοινοβούλιο θα αλλάξει άρδην πολλά πράγματα. Θα ξεπεράσει την εγγενή εθνική μας ακινησία. Θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στην έδρα του Κοινοβουλίου. Δεσμευόμαστε χωρίς κανένα δισταγμό γι’ αυτό καθώς και για μιά συστηματική και επιθετική παρακολούθηση και προβολή όλης της γκάμας των εθνικών μας θεμάτων.
Στην ίδια δρώσα προτεραιότητα θέτουμε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα απασχόληση, ανεργία, φτώχεια.
Στοχεύουμε σε μια πνευματική διασύνδεση των Ελλήνων που αγωνιούν. Για όλες τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής. Και αυτές είναι κατά την εκτίμησή μας:
Η δημογραφική κατάρρευση.
Η εξερήμωση της υπαίθρου.
Το παρασιτικό πρότυπο επιβίωσης
Η βαθιά και εκτεταμένη διαφθορά σε συνδυασμό με την ατιμωρησία.
Η μετριοκρατία και μιντιοκρατία.
Η ακατάσχετη καταστροφή του περιβάλλοντος.
Η ανασφάλεια του πολίτη και βέβαια όλες οι οδυνηρές πληγές της ύφεσης.
Τη στιγμή που τα σημερινά κόμματα της Βουλής κατάντησαν δυνάμεις εθνικής ακινησίας και αποδεικνύονται άβουλα και ανίκανα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια στρατηγική αντιστροφής της παρακμής, Εμείς δεν θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία ως η γενιά που χρεώθηκε την ασυγχώρητη αδιαφορία για τον αφανισμό ενός λαού με τέσσερις χιλιάδες χρόνια ιστορίας και πολιτισμού.
Αντίθετα, θέλουμε να ζήσουν τα εγγόνια μας ακόμη ως Έλληνες και όχι ως μέλη κάποιου άλλου έθνους και θα παλέψουμε γι’ αυτό με πείσμα.
Ένα έθνος επιβιώνει όσο ανανεώνει τη συνείδηση της αποστολής του. Και συνείδηση αποστολής έχουν μικρά και μεγάλα έθνη που διέπονται από αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια και δυνατή αίσθηση ταυτότητας, αίσθηση των αξιών ζωής. Αυτές οι αξίες δεν είναι δυνατόν να εξασφαλισθούν όταν το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε χρεοκοπία. Όταν το σύστημα εξουσίας έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Όταν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ελέγχουν τους θεσμούς με τα ιδιόκτητα εργαλεία που διαθέτουν. Όταν η Δημοκρατία διεθνώς και στην Ελλάδα είναι «Δημοκρατία του θεατή», ή ορθότερα του τηλεθεατή. Όταν οι πολίτες δεν συμμετέχουν στη λήψη και στην ανάλυση των αποφάσεων που τους αφορούν
Οι ευρωεκλογές μπορούν να σηματοδοτήσουν την πολιτική απάντηση στην πολλαπλή αυτή κρίση.
Τα νέα παιδιά, τα παιδιά της Ελλάδας, έχουν πρόβλημα προτύπων που δεν τους το προσφέρει δυστυχώς ούτε η οικογένεια ούτε το σχολείο. Οι νέοι ψάχνουν για όραμα στην πολιτική και το πολιτικό σύστημα με τα σημερινά του χάλια αδυνατεί να δώσει λύσεις στα αδιέξοδά τους. Είναι ανήμπορο πρωτίστως να τους προσφέρει ένα εύρωστο όραμα.
Θα αγωνισθουμε για κάθε μέτρο που θα προάγει την ουσιαστική και απαρέγκλιτη εφαρμογή του άρθρου Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Μια κοινή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς αυτοσχεδιαστικές παρεκτροπές θα έφθανε για να θεραπεύσει τα περισσότερα από τα σημερινά δεινά της Παιδείας στην Πατρίδα μας. Η εθνική αυτογνωσία δεν αποτελεί στείρο εθνικισμό αλλά, αντιθέτως συντελεί στην ιδιαίτερη πολιτιστική προσφορά, στην υπέρβαση των φανατισμών και στην αναγνώριση και εκτίμηση του πολιτισμού των άλλων λαών.
Θα αγωνισθούμε για τις Παραδόσεις του Γένους, για την Ορθοδοξία και για το σύνολο των ελληνικών αξιών ζωής, που συγκροτούν την ταυτότητα των Ελλήνων και εγγυώνται την κοινωνική συνοχή τους, υποβαθμίζονται και θυσιάζονται στο βωμό του φρικτά αποτυχημένου νεοφιλελευθερισμού.
Η εθνική αυτογνωσία δεν αποτελεί στείρο εθνικισμό αλλά, αντιθέτως συντελεί στην ιδιαίτερη πολιτιστική προσφορά, στην υπέρβαση των φανατισμών και στην αναγνώριση και εκτίμηση του πολιτισμού των άλλων λαών.
Μεγάλοι τομείς της δημόσιας λειτουργίας (Παιδεία, Υγεία, Απασχόληση) αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας: Η φτώχεια και οι ανισότητες πολλαπλασιάζονται. Η ανεργία διογκώνεται. Το κοινωνικό κράτος με τις ρωγμές στο ασφαλιστικό σύστημα κλυδωνίζεται. Οι νέοι, κατ’ εξοχήν αυτοί, αδυνατούν να βρουν μια αντάξια θέση απασχόλησης. Το δημογραφικό έχει αναδειχθεί σε απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Η ύπαιθρος ερημώνεται. Ο αγρότης έχει εγκαταλειφθεί απροστάτευτος. Το περιβάλλον καταστρέφεται εγκληματικά. Η δημόσια διαφθορά, που σε υγιείς περιόδους εμφανίζεται μόνο ως εξαίρεση, αφέθηκε να εξελιχθεί σε γενικευμένο δομικό φαινόμενο.
Η καλπάζουσα κρίση θέτει σε δεινή περαιτέρω δοκιμασία την από καιρό κλυδωνιζόμενη χώρα.
Οι ευθύνες του δικομματισμού είναι ασήκωτες.
Τώρα είναι η ευκαιρία για μια τιμωρητική ψήφο του λαού..
Καλούμε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες να δράσουν ως ενεργοί πολίτες.
Να νιώσουν τελικοί υπεύθυνοι για τη μοίρα του τόπου.

Για την Οικονομία
Επειδή ο αχαλίνωτος νεοφιλευθερισμός που κυριάρχησε δια της παγκοσμιοποιήσεως από το τέλος της δεκαετίας του ’80 είναι ο ορκισμένος εχθρός και υπονομευτής του κράτους και των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων του, πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις σηματοδοτούν την ανάγκη απόρριψης του εγκληματικού υπερφιλελευθερισμού, με την υιοθέτηση της αρχής της μεικτής οικονομίας και την ανάγκη ανατροπής επιτέλους του περιβόητου Συμφώνου Σταθερότητας στην Ε.Ε. που γεννά αστάθεια αντί για σταθερότητα.

Σήμερα αυτοί που δεν έχουν καμιάν ευθύνη για την κρίση πληρώνουν (για) εκείνους που την προκάλεσαν. Οι αδίστακτοι κερδοσκόποι τώρα ζητούν από το κράτος δηλαδή από τους φορολογούμενους να τους αποζημιώσουν.
Ο μέγας ένοχος είναι η οικονομία του αχαλίνωτου ανταγωνισμού, γιατί αυτός οδηγεί σήμερα 50 εκατομμύρια (για την ώρα) στην ανεργία και 200 έκ. στην ακραία φτώχεια. Τα ημίμετρα που απεφάσισαν οι G20 δεν θα λύσουν τα προβλήματα των εκατομμυρίων φτωχών, ανέργων, εργαζομένων και μικρομεσαίων του πλανήτη.
Εμείς πιστεύουμε ότι τα πέντε σημεία της «Διακήρυξης του Λονδίνου» που φέρει την σφραγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδικάτων αποτελεί ώριμο και αποτελεσματικό για τη επίλυση της κρίσης κείμενο. Αυτά είναι:
ι) Συντονισμένο διεθνές σχέδιο ανάκαμψης και διατηρήσιμης ανάπτυξης με επίκεντρο την απασχόληση (δημόσιες επενδύσεις, ενεργές πολιτικές, ενίσχυση αδυνάτων, πράσινη οικονομία).
2) Εθνικοποίηση χρεωκοπημένων τραπεζών (όχι προσωρινή που υποδεικνύει ο Κρούγκμαν) και νέο κανονιστικό πλαίσιο ελέγχου του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
3) Συγκεκριμένες δράσεις κόντρα στην μείωση των μισθών («μισή εργασία, μισή αμοιβή, μισή ζωή») και την ακάθεκτη άνοδο των εισοδηματικών ανισοτήτων.
4) Πολιτική ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
5) Καινούργιο ρυθμιστικό πλαίσιο για την παγκόσμια οικονομία και αναδιάρθρωση της λειτουργίας και των στόχων των οργανισμών που υπηρέτησαν το καταρρεύσαν νεοφιλελεύθερο μοντέλο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και ο ίδιος ο ΟΗΕ που διατείνεται ότι δήθεν ξέρει πως πολεμείται η φτώχεια αλλά δεν την πολεμάει.
Από τα πρώτα γράμματα της πολιτικής οικονομίας μαθαίνει κανείς ότι η αντιμετώπισή της κρίσης επιβάλλει παράκαμψη των ελλειμμάτων. Οι θεσμικοί της Κοινότητας αποφάσισαν την «4ήμερη – τριήμερη εβδομαδιαία» εργασία με ανάλογη περικοπή των αμοιβών. Σε λίγο με τη «φιλοσοφία» που έχουν θα κόψουν δώρα, άδειες μεροκάματα.
Εμείς πιστεύουμε ότι η κρίση δεν θα αντιμετωπισθεί με την μείωση των φόρων των Επιχειρήσεων από 35% στο 25% που σημαίνει απώλεια 1,5 δις όπως έγινε την τελευταία πενταετία αλλά με μέτρα ανακούφισης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με δημόσιες επενδύσεις και με αύξηση της απασχόληση
Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν είναι δίκαια επειδή ασχολούνται με τα συμπτώματα, εφαρμόζοντας βραχυπρόθεσμες θεραπευτικές που θα ανακουφίσουν προσωρινά την κατάσταση, ενώ θα αφήσουν ανέγγιχτα τα αίτια. Επειδή δεν θίγουν την φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή, την φοροκλοπή. Και δεν αγγίζουν τα κέρδη που διανέμουν οι επιχειρήσεις. Επειδή επιβάλλονται σε 128.000 φορολογούμενους κατά κανόνα μισθωτούς που δεν μπορούν να αποκρύψουν το εισοδήμα τους από 1.000 ως 5.000 ευρώ εκτακτο χαράτσι. Επειδή οι δανειολήπτες εκβιάζονται, οι καταναλωτές ρημάζονται απ’ τα καρτέλ της αγοράς. Επειδή οι εργαζόμενοι, όσοι έχουν πάνω από 1.700 ευρώ, δηλαδή 7 στους 10, παίρνουν μηδενικές αυξήσεις. Επειδή οι φτωχοί στη χώρα μας το 2008 αυξήθηκαν κατά 570.000 και το πολυδιαφημισμένο «Ταμείο κατά της Φτώχειας» αντί για 500 εκ. έμεινε με τα αρχικά 100 εκ και αυτά ανενεργά. Η ακρίβεια είναι έγκλημα όταν τα προϊόντα ανάμεσα στο χωράφι και στο ράφι αυξάνονται έως και 1000%.Επιβάλλεται επανίδρυση της Αγορανομίας και υποχρεωτικό πλαφόν στις αγορές, ενίσχυση των εποπτικών μηχανισμών και αυστηρές κυρώσεις.
Η κρίση μπορεί να αναδειχθεί σε ευκαιρία, όταν τα κράτη επιβάλουν θεσμούς ικανούς να εγγυηθούν διαχρονικούς τρόπους διασφάλισης της ευημερίας των πολλών. Εκείνων δηλαδή που με τον ιδρώτα του προσώπου τους παράγουν τον πλούτο των εθνών.
Στις 7 Ιουνίου οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή τους καταδικάζοντας τους συμβιβασμένους των κατεστημένων κομμάτων.

Για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής
Ελληνοτουρκικά
Τα πρόσφατα γεγονότα σε συνάρτηση μάλιστα με αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο και την άγρια κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας σε ολόκληρη την περίμετρό μας, επιβάλλουν εκ βαθέων επανεξέταση της στρατηγικής και των τακτικών μας απέναντι στην Άγκυρα: Οι σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας με αποκλειστική υπαιτιότητα της δεύτερης είναι και θα παραμείνουν άχρι καιρού σχέσεις συγκρουσιακής συνύπαρξης. Δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Κατά συνέπεια εμείς
Δηλώνουμε ότι χρειάζεται
Άμεση καταγγελία σε όλα τα διεθνή κέντρα (Συμβούλιο Ασφαλείας, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΑΣΕ και εί τι άλλο) των τουρκικών επιθετικών ενεργειών για τις οποίες κρατούμε κλειστό το στόμα μας ως να πρόκειται για ….εθνικό μυστικό.
Ενίσχυση και έλεγχος της εθνικοαμυντικής θωράκισης μας. Ξεκαθάρισμα των προβληματικών προμηθειών (Απάτσι, υποβρύχια, ανταλλακτικά κ.λ.π). Οι εξοπλισμοί έχουν αποτελέσει από καιρό τη μαύρη τρύπα της άμυνας. Μπορούμε χωρίς αύξηση, αλλά με τίμια διαχείριση των αμυντικών δαπανών να έχουμε το άριστον.
Ενεργοποίηση των διεθνών πολιτικοδιπλωματικών ερεισμάτων και πρωτίστως αποφασιστική παρέμβαση με αξιοποίηση των επωνύμων γνωστών ελληνοαμερικανών χρηματοδοτών Ομπάμα – Χίλαρι Κλίντον.
ε) Επαναφρονηματισμός ηγεσίας και λαού. Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτούς που έχουν πράξει τα αδύνατα δυνατά για να εμφυτεύσουν ηττοπάθεια και πανικό. Να καλλιεργήσουν δηλαδή το αποκρουστικό φοβικό μας σύνδρομο. Αυτό σημαίνει: πολιτικοί, ηγέτες γνώμης, ελίτ, εκπαίδευση και κυρίως και πρωτίστως ΜΜΕ πρέπει να αναστηλώσουμε το τραυματισμένο φρόνημα.
Κυπριακό
Διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση αυτό που έχουμε ξεχάσει χρόνια τώρα ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα στρατιωτικής εισβολής, εχθρικής κατοχής, παράνομου εποικισμού.
Ο αγγλοαμερικανικός παράγων προσπαθεί την επαναφορά του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν με άλλο όνομα και το αυτό περιεχόμενο. Πρέπει να αγωνισθούμε με συνέπεια και συνέχεια γι’ αυτό που ονομάζεται ευρωπαϊκή λύση. Λύση που αντανακλά τον Ευρωπαϊκό νομικό και πολιτικό πολιτισμό.
Όσα συζητούνται σήμερα στις λεγόμενες «απ’ ευθείας συνομιλίες» Χριστόφια – Ταλάτ και πρωτίστως η ίδια πρόταση Χριστόφια για εναλλακτική προεδρία, μια Έλληνας και μια Τούρκος, και νομιμοποίηση 50.000 εποίκων είναι επιεικώς εξωφρενική.
Βορειοηπειρωτικό
Ο αλβανικός αλυτρωτισμός προωθεί και ενισχύει τα αυτονομιστικά κινήματα των μειονοτήτων που ελέγχει στα Βαλκάνια και προκαλεί αποσταθεροποίηση και αλλαγές συνόρων. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα και χρέος ΝΑ ΖΗΤΉΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Αλβανία την παραχώρηση στην εκεί Ελληνική Εθνική Κοινότητα ό,τι η ίδια ζητεί για τους εκτός Αλβανίας Αλβανούς.
Ζητούμε να ισχύσει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και φυσικά όλοι οι διεθνείς κανόνες υπέρ των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Σκοπιανό
Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων χωρίς προηγούμενη επίλυση της ονομασίας τους είναι ενδεικτική της χαλαρότητας με την οποία η Ελλάδα αντιμετωπίζει το πρόβλημα αφού τα Ελληνικά κόμματα που μετέχουν στις αντίστοιχες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου δεν δραστηριοποιήθηκαν να περάσουν τις Ελληνικές θέσεις.
Οι Ελλαδικές ηγεσίες δεν συγκινούνται ούτε από τις κλιμακούμενες και αδιάκοπες προκλήσεις της σκοπιανής πλευράς,
Εμείς Ζητούμε να γίνουν οι ακόλουθες ενέργειες.
-Ανακαλούμε την πρόταση για σύνθετη ονομασία και επαναφέρουμε σε μηδενική βάση ενδεχόμενη νέα διαπραγμάτευση , δηλαδή στην πρόταση Κωνσταντίνου Καραμανλή –Ανδρέα Παπανδρέου: ονομασία χωρίς το «Μακεδονία» ή παράγωγό του.
- Καταγγέλλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία και έτσι καταργείται η νομική βάση της προσφυγής των σκοπιανών στη Χάγη.
- Κόβουμε τις πάσης φύσεως παροχές και διευκολύνσεις. Αυτό που έγινε χθες με τα 50 εκ. € αλλά δεν έγινε πριν 4 μήνες για τα άλλα 50 εκ. πρέπει να γίνει για όλες τις παροχές. Μαζεύουμε τις ΔΕΚΟ που είναι εκεί, τους ιδιώτες επενδυτές για επαναπατρισμό. Η φαυλεπίφαυλη ηγεσία των Σκοπίων πρέπει να νιώσει στο πετσί της τη δύναμη της Ελλάδος και πόσο εξαρτάται από αυτήν.
Πιστεύουμε ότι η εξωτερική μας πολιτική ή θα γίνει πράγματι πολυδιάστατη και άρα επωφελής για τα συμφέροντά μας, ή θα παραμείνει μονόπλευρη και δεδομένη ό,τι και αν μας κάνουν, οπότε θα είναι επιζήμια.
Ο νέος πλανητάρχης έρχεται στη γειτονιά μας και απαξιοί να περάσει από το σπίτι μας. Ουδείς προκάτοχός του διανοήθηκε παρόμοια ανισορροπία μεταχείρισης δύο «συμμάχων» με γνωστές στις σχέσεις τους δυσκολίες, εξ αιτίας του ενός. Η επιλογή Ομπάμα ξεκινάει από την, δυστυχώς, ορθή διαπίστωση των συμβούλων του, ότι οι Έλληνες είναι a priori δεδομένοι φίλοι και σύμμαχοι των ΗΠΑ. Και η Κλίντον στην Άγκυρα δεν ανήγγειλε το τέλος της κατοχής του Αττίλα, ως όφειλε, αλλά το τέλος της (υποτιθέμενης) απομόνωσης των Τ/Κ που όμως την επέβαλε ο Αττίλας τους.
Τα δύο τελευταία χρόνια, ιδίως αυτούς τους μήνες, η Άγκυρα λειτούργησε υπερκινητικά προς τη Μ. Ανατολή, το Ιράν και την Αρμενία – ως και αυτήν – και αυτοπροβλήθηκε ως ο μόνος δυνάμενος να επωμισθεί ηγετικό μεσολαβητικό ρόλο στην περιοχή. Εμείς, εκ παραδόσεως φιλοαραβικοί και διάμεσοι στις σχέσεις της Δύσης με τον αραβικό κόσμο αποξενωθήκαμε καθ’ ολοκληρίαν από εκείνους που μας εμπιστεύονταν. Η απουσία της Ελλάδας από το γίγνεσθαι του ζωτικού αυτού χώρου είναι απίστευτη.Το κενό μας έσπευσε να το καλύψει η Τουρκία, αν και οι Άραβες ήταν άχρι καιρού καχύποπτοι και δύσπιστοι απέναντί της.
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι οι απόντες στις εξελίξεις δεν υπολογίζονται γενικώς. Και ακόμη λιγότερο όταν θεωρούνται δεδομένοι. Αλλά οι τίμιες –και αποτελεσματικές - διακρατικές σχέσεις βασίζονται στην αμοιβαιότητα. Μπορούμε να την επιβάλουμε, αλλά αυτό προϋποθέτει άλλη στρατηγική από αυτήν που υιοθετεί η κυβέρνηση, ή το ΥΠΕΞ.
Θα αγωνισθούμε για την εξέταση εκ βαθέων των δεδομένων της εξωτερικής μας πολιτικής, όπως διαμορφώνονται και με τη νέα αμερικανική ηγεσία. Για να προσέξουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα πρέπει να προχωρήσουμε σε κινήσεις που δίνουν μηνύματα ότι από δεδομένοι γίναμε διαπραγματεύσιμοι.
Κατ’ αντιδιαστολή, από τα συμφραζόμενα και τα τεκταινόμενα, είναι περισσότερο από ορατή η «ελαχιστοποίηση» της Ελλάδας στην αμερικανική πολιτική συνείδηση. Ουδείς άλλωστε παίρνει στα σοβαρά τους ούτως ή άλλως δεδομένους.

Εμείς ζητούμε συστράτευση όλων των δυνάμεων του έθνους για την ανάπτυξη και χρησιμοποιηση της έμφυτης οικουμενικής και πολιτιστικής τάσης του ελληνισμού, της ανοργάνωτης ως τώρα δύναμης της ομογένειας, της μοναδικής γεωπολιτικής σημασίας της Ελλάδος, της βασικής αρχής της αμοιβαιότητας και ανταποδοτικότητας για κάθε κίνηση εξωτερικών σχέσεων.
Ξεκίνησε ένα στρατηγικό άνοιγμα Καραμανλή προς τη Ρωσία για την ενέργεια. Έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί. Αλλά δυστυχώς κόλλησε ακόμα στις υπογραφές. «Πύργος – Αλεξανδρούπολη» «Σάουθ Στρήμ», δεν έχει μπει ούτε τούβλο.
Το γεγονός ότι η Ελλάς βάλλεται στην εδαφική της ακεραιότητα και στα ζωτικά της συμφέροντα. Το γεγονός ότι έχει χαίνουσα την πληγή στην Κύπρο και το γεγονός ότι εκδηλώνεται παθολογική ταύτιση της Ουάσιγκτον με τις τουρκικές επιδιώξεις απαιτούν άμεσα κινήσεις πολυδιάστατης πολιτικής από μας. Ο εμπλουτισμός των Ελληνορωσικών σχέσεων με στρατηγικής σημασίας δούναι – λαβείν, όπως βάσεις στη Ρωσία με αντάλλαγμα την εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι μία απόφαση αφύπνισης, μια απόφαση επιβίωσης μια απόφαση μεγάλης πολιτικής.
--------------
Στις 7 Ιουνίου δίνεται η ευκαιρία στους ¨Ελληνες
να στείλουν στην Ευρωβουλή Αντιπροσώπους
που θα ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά στα Εθνικά μας Θέματα
που θα αγωνισθούν για την υπεράσπιση του έλληνα άνεργου,καταναλωτή, εργαζόμενου
που θα κατοχυρώσει τη Μακεδονία από ελληνικό φορέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου