Σ'αυτο το σημείο της Αθηνάς θα γίνει το μεγαλύτερο στρατόπεδο μεταναστών που έγινε ποτέ!



Στα πλαίσια της εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν και ενώ τα κέντρα καταγραφής μεταναστών υποτίθεται ότι θα ήταν έτοιμα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου ακριβώς όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται ότι έχει καταλήξει στις περιοχές όπου θα φτιαχτούν τα hot spots στην Αθήνα. 

 

H κυβέρνηση λοιπόν μελετά να κατασκευάσει μία πόλη-γκέτο για 8-10.000 μετανάστες στην πλέον εγκαταλειμμένη πλευρά της "Αθηναϊκής Ριβιέρας", τον κενό δηλαδή χώρο κάτω από την παραλιακή λεωφόρο στο Νέο Φάληρο, ανάμεσα στο ΣΕΦ και το στάδιο του Τάε Κβον Ντο. O Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του είχε αναφέρει ότι υπάρχουν μέρες που οι οικονομικοί μετανάστες είναι έως και το 50% όσων φθάνουν στα νησιά. Είχε τονίσει ότι για τους ανθρώπους αυτούς οι εναλλακτικές είναι τρεις: να αιτηθούν άσυλο και να περιμένουν, να ζητήσουν οικειοθελή επιστροφή στην πατρίδα τους ή να επιστρέψουν υποχρεωτικά. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις λοιπόν η Ελλάδα θα πρέπει να έχει έτοιμες κάποιες δομές για το διάστημα που θα μεσολαβεί έως να συμβεί κάτι από τα τρία αυτά ενδεχόμενα. 

 
 

Οπότε, η συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων μεταναστών θεωρείται δεδομένη και το ερώτημα πλέον είναι πού θα φιλοξενηθούν όλοι αυτοί. Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει απάντηση και το σχέδιο για την κατασκευή μεγάλου καταυλισμού - πόλης στην παραλιακή ζώνη Καλλιθέας-Μοσχάτου ανάμεσα στο ΣΕΦ και το Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο. 

Πρόκειται για μία περιοχή μήκους σχεδόν 2 χλμ που δημιουργήθηκε από μπαζώματα στη δεκαετία του ΄70 και φιλοξενεί σήμερα κάποιες παρατημένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, και σωρευμένα απορρίμματα και ενίοτε περαστικές οικογένειες Ρομά. Τα όποια σχέδια για την αξιοποίηση της έκτασης έμειναν στα χαρτιά, μέχρι που ήρθε το μνημόνιο και ξεχάστηκε εντελώς. Στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι δεν θα δημιουργηθεί σοβαρή όχληση για τους κατοίκους των δήμων Πειραιά, Μοσχάτου -Ταύρου , Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου περιοχές δηλαδή που συνορεύουν με την έκταση, διότι ο οικισμός θα είναι οργανωμένος. 

 

Να σημειωθεί ότι προεκλογικά υποσχόταν να μην επιβαρύνει τις ήδη υποβαθμισμένες δυτικές συνοικίες με ένα θηριώδες κέντρο φιλοξενίας, τώρα που οι ημερομηνίες πιέζουν επέλεξε την ευρύτερη περιοχή Ασπροπύργου, Ιλίου, Λιοσίων για hot spot 1.500 ατόμων ανάλογη απόφαση με αυτή για το Σχιστό...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου