Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Παρίσι



Οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου... προγράμματος βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, με σκοπό την αντιμετώπιση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Η έναρξη του προγράμματος ορίστηκε για το καλοκαίρι, μετά την ενθαρρυντική επιτυχία μίας τρίμηνης πιλοτικής εφαρμογής, η οποία ακολούθησε τις αρχές αντίστοιχων επιτυχημένων προγραμμάτων ενοικίασης ποδηλάτων σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Κατά τη διάρκεια των τρίμηνων δοκιμών, 1.200 οδηγοί πραγματοποίησαν σχεδόν 4.500 διαδρομές με 50 ηλεκτρικά μηχανάκια, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας Cityscoot που έχει αναλάβει το έργο. 

Μάλιστα το 65% των δοκιμαστών δήλωσε πως σκοπεύει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία τακτικά στην καθημερινότητά τους.

Οι 1.000 ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, οι οποίες είναι ισοδύναμες με συμβατικά μηχανάκια με κινητήρες 50 κυβικών, θα είναι διαθέσιμες για οποιονδήποτε διαθέτει το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης και έχει ηλικία άνω των 20 ετών. 


Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη κάθε ημέρα από τις 07:00 έως τη 01:00 και οι χρήστες θα ενοικιάζουν τις μοτοσυκλέτες μέσω μίας εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφωνα. 

Η χρέωση έχει οριστεί στα τρία ευρώ για κάθε 15 λεπτά χρήσης, ενώ τα σκούτερ μπορούν να καλύψουν 105 χιλιόμετρα ή πέντε ώρες οδήγησης προτού οι μπαταρίες τους χρειαστούν επαναφόρτιση.

Το πρόγραμμα έχει την πλήρη υποστήριξη της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, η οποία έχει θέσει ως υψηλότατη προτεραιότητα τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών της γαλλικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου