Εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου μέσα στην 5ετία!

Εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου μέσα στην 5ετία!
Οι λόγοι είναι η υψηλή ζήτηση για πετρέλαιο και οι ανησυχίες για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, σημειώνει η επικεφαλής της ΙΕΑ σε άρθρο της στον Observer του ΟΟΣΑ (OECD Observer).
Μάλιστα, προειδοποιεί για εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου στα 150 δολάρια ή και παραπάνω, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, λόγω συρρίκνωσης των επενδύσεων για «καινούργιο» πετρέλαιο. Χαρακτηρίζει, τέλος, τη φετινή χρονιά, «κρίσιμη» για την επίτευξη των κλιματικών στόχων που θα επιτρέψουν στον πλανήτη να παραμείνει σε τροχιά αύξησης της μέσης θερμοκρασίας όχι πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου.
Στην περυσινή έκθεση «Παγκόσμιες ενεργειακές προοπτικές», θυμίζει η κ. βαν ντερ Χέφεν, η IEA είχε αποτιμήσει τις επενδύσεις, που απαιτούνται για να επεκταθεί η πρόσβαση σε ενέργεια, παγκοσμίως, σε 40 δισ. δολάρια το χρόνο, πέντε φορές περισσότερα από ό,τι το 2009. «Οι εκτιμήσεις για τη ζήτηση, το 2012, είναι καλυμμένες από πέπλο οικονομικής αβεβαιότητας» λέει και προσθέτει ότι παραμένουν ορισμένα ζητήματα προσφοράς, όπως το πότε θα αποκατασταθεί στα πρότερα επίπεδα η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη.

 newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου