Κίνημα επιστροφής των καταθέσεων ζητά ο Βενιζέλος

«Εθνικό προσκλητήριο» για την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα απηύθυνε το πρωί της Τρίτης από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «είναι και θα είναι πάντα μέλος της ζώνης του ευρώ».

«Σήμερα, από εδώ, από τις Βρυξέλλες, είναι μια ευκαιρία να κάνουμε αυτή την έκκληση, αν θέλετε αυτή την πρόσκληση, γιατί πρόκειται για εθνικό προσκλητήριο τώρα που έχουμε το νέο πρόγραμμα, τώρα που έχουμε το PSI, σήμερα που η ευρωζώνη, το IMF και η ΕΚΤ στέλνουν ένα καθαρό μήνυμα, ομόφωνο πως η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος της ζώνης του ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι πρέπει να αρχίσει το κίνημα
επιστροφής των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες αναφερόμενος  -όπως τόνισε- σε χρήματα και κεφάλαια που υπάρχουν στο εξωτερικό ή και Ελλάδα και τα οποία δεν έχουν διατεθεί για να καλυφθούν ανάγκες, οικογενειακές ή επιχειρηματικές.

«Αυτά τα χρήματα παραμένουν ανενεργά δεν αποφέρουν κανένα κέρδος σε αυτούς που τα έχουν, κινδυνεύουν να χαθούν μες στους δαιδάλους της παραοικονομίας και του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος, ενώ αυτά τα κεφάλαια, τα οποία είναι ούτως η άλλως καταγεγραμμένα γιατί ήταν στις τράπεζες και έφυγαν από αυτές, εάν γυρίσουν  και πρέπει να γυρίσουν θα βοηθήσουν και αυτούς που τα έχουν και αυτούς που περιμένουν να χρηματοδοτηθούν από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», είπε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι η επιστροφή των καταθέσεων που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες «όχι μόνο για να πάνε στο εξωτερικό αλλά για να μείνουν φυλαγμένες στα σπίτια, θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, την οικονομία, την απασχόληση».


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου