Εταιρεία από την Κρήτη το νέο μεγάλο όνομα στα καλλυντικά!

Η 25°Α είναι η νέα πολλά υποσχόμενη ελληνική εταιρεία στον κλάδο των καλλυντικών. Όχι μόνο επειδή τα προϊόντα της πωλούνται σε 100 φαρμακεία στην Ελλάδα και σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Νορβηγία και Αυστρία αλλά και επειδή το εργαστήριό της Cretan herbalChem προμηθεύει με πρώτες ύλες τις κορυφαίες εταιρείες καλλυντικών της χώρας, όπως τον Κορρέ και τη Juliette Armand.
Πώς προέκυψε η ονομασία της εταιρείας:
Το όνομα της σειράς φυσικών καλλυντικών 25°Α, δηλώνει το γεωγραφικό μήκος της τοποθεσίας που βρίσκεται το εργοστάσιο και το εργαστήριο που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της, την Cretan herbalChem: 25° 16’ Ανατολικά.
Σύμφωνα με το Βαγγέλη Καστρινάκη, ιδρυτή των εταιρειών: «Ουσιαστικά η 25°Α είναι απλώς ένα παρακλάδι της Cretan herbalChem, της μονάδας επεξεργασίας κρητικών βοτάνων και φυτών. Κύρια δραστηριότητά μας στην Cretan herbalChem είναι η παραγωγή ποιοτικής πρώτης ύλης: αιθέριων ελαίων, εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών, η απομόνωση συστατικών τους. Αυτή η πρώτη ύλη αξιοποιείται σε πολλές δραστηριότητες, ερευνητικές ή εμπορικές, όπως είναι και η εταιρεία καλλυντικών 25°Α. Παράλληλα, προμηθεύουμε σημαντικές εταιρείες, όπως τον Κορρέ και τη Juliette Armand».
Τα εκχυλίσματα και τα αιθέρια έλαια των προϊόντων της 25°Α προέρχονται από τη χλωρίδα της Κρήτης, η οποία είναι από τι
ς πιο πλούσιες σε φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά στον κόσμο. Η εταιρεία συνεργάζεται, ακόμα, με τη Φαρμακευτική Σχολή Αθήνας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς και το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ώστε να διασφαλίσει τη μέγιστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των προϊόντων. Τα εν λόγω εκπαιδευτικά ιδρύματα αναπτύσσουν από κοινού με την Cretan HerbalChem ερευνητικές δραστηριότητες, πολλές από τις οποίες χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πώς δημιουργήθηκε η 25°Α:

«Η δημιουργία της εταιρείας 25°Α είναι αποτέλεσμα μιας σύμπτωσης», εξηγεί στο GoodNews ο Βαγγέλης Καστρινάκης. «Είχε ξεκινήσει ήδη η δραστηριότητα της Cretan HerbalChem, όταν ένα συγγενικό μου πρόσωπο που είναι φαρμακοποιός στην Αυστραλία μου ζήτησε να αναπτύξουμε μια σειρά καλλυντικών με τα βότανα της Κρήτης για το φαρμακείο του».

Σταδιακά και χωρίς να γίνουν ιδιαίτερες προσπάθειες προώθησης της εταιρείας, τα καλλυντικά της 25°Α βρέθηκαν να πωλούνται σε περισσότερα από 100 σημεία στην Ελλάδα (τα οποία μπορείτε να δείτε στο http://www.25a.gr/el/contact.php), αλλά και στις ΗΠΑ και τη Νορβηγία.
«Μας βρίσκουν πριν τους βρούμε εμείς», αναφέρει ο κ. Καστρινάκης. Μάλιστα, η εταιρεία τώρα προγραμματίζει τις 1ες αποστολές της σειράς στην Αυστρία.

Προς το παρόν κυκλοφορεί ολοκληρωμένη σειρά για τα μαλλιά και το σώμα, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσουν και προϊόντα για το πρόσωπο.

Το background του δημιουργού:

O κ. Βαγγέλης Καστρινάκης, αφού σπούδασε Οικονομολόγος στην Αμερική, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νορβηγία, όπου και διέμεινε για 4 χρόνια. Στη συνέχεια, κατοίκησε και εργάστηκε στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο και τη Γενεύη.

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο εξωτερικό, είχα εικόνα του πλούτου που διαθέτει η χώρα μας, ο οποίος μένει ανεκμετάλλευτος».

«Ενας φίλος μου από τη Νορβηγία, μου είχε πει «Κάθε φορά που πηγαίνω στην Κρήτη, δεν μπορώ να βρω πουθενά εκχύλισμα αγκινάρας, αν και βλέπω ότι υπάρχει τεράστια παραγωγή». Τα φύλλα της αγκινάρας περιέχουν ουσίες που καταπολεμούν προβλήματα του πεπτικού συστήματος».

Δραστηριότητες της Cretan HerbalChem:

Ο κ. Καστρινάκης αναφέρει ενδεικτικά ότι το ερευνητικό τμήμα του εργαστηρίου προσπαθεί να αναπτύξει μιας νέας μορφής εντομοαπωθητικό.

Παράλληλα, υπάρχει ενδιαφέρον από σουηδική εταιρεία που παράγει τσίχλες και καραμέλες για εκχύλισμα δίκταμου.
«Θα κυκλοφορούν στη Σουηδία τσίχλες με γεύση δίκταμο κι εδώ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου