Απαλλάσσουν από δημοτικά τέλη τις λεηλατημένες επιχειρήσεις του κέντρου

Απαλλαγή για ένα έτος από την υποχρέωση καταβολής των δημοτικών τελών, αποφάσισε ο δήμος Αθηναίων για τους επιχειρηματίες, των οποίων τα καταστήματα υπέστησαν ζημιές κατά τα επεισόδια της Κυριακής, 12 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας.
Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και έχουν προβεί σε έργα επισκευής, ενώ άλλες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Ο δήμος ανακοίνωσε επίσης ότι μειώνονται στο ήμισυ τα δημοτικά τέλη, που βαρύνουν όλα τα ακίνητα στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και Εμμανουήλ Μπενάκη, στο τμήμα από Σταδίου έως Ακαδημίας, στην πλατεία Κοραή και στους δρόμους Αθηνάς (από το Μοναστηράκι έως τη Βύσσης) και Ερμού.
Ακόμα, αποφασίσθηκε η μείωση, κατά 50%, των ισχυόντων τελών κατάληψης πεζοδρομίων για σκαλωσιές, οικοδομικά υλικά κ.λπ. στη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών επισκευής στα συγκεκριμένα κτίρια.
Να σημειωθεί ότι σε χτεσινή σύσκεψη υπό τον Λουκά Παπαδήμο αποφασίστηκε ότι τα πληγέντα καταστήματα θα αποζημιωθούν με περίπου 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναστηλώσουν τις χαμένες περιουσίες τους.
Ο δήμος Αθηναίων προτείνει στην κυβέρνηση σειρά επιπλέον μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι:
* Η δημιουργία μηχανισμού για την έκδοση οικοδομικών αδειών εντός τριών ημερών για εργασίες επισκευής - αποκατάστασης των κτιρίων που έχουν πληγεί και μάλιστα την εγκατάσταση, στον δήμο, ειδικού κλιμακίου υπαλλήλων από όλους τους συναρμόδιους φορείς που θα ελέγχουν και θα θεωρούν τις αντίστοιχες μελέτες.
* Μείωση κατά 50% των αμοιβών των μηχανικών, που θα συντάξουν τις σχετικές μελέτες και των αντίστοιχων εισφορών για την έκδοσης των οικοδομικών αδειών εκτέλεσης των εργασιών επισκευής σε συγκεκριμένα κτίρια.
* Επιδότηση με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, σε ποσοστό 50% των δαπανών επισκευής, με διαδικασία πιστοποίησης δαπανών, όπως ισχύει για τις επιδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου.
* Παροχή δυνατότητας (σε Α΄φάση κατά 15%) μείωσης των παλαιών υψηλών ενοικίων του εμπορικού κέντρου, που ανήκουν σε ιδρύματα, φορείς του Δημοσίου κ.λπ.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου