Με +10% τρέχει ο τουρισμός στην Ελλάδα και πάει για +16%


σύμφωνα με αυστριακά δημοσιεύματα.


Αρνητικά είναι τελευταία στην πλειονότητά τους τα δημοσιεύματα για την Ελλάδα στον γερμανικό και αυστριακό Τύπο, αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν πρόκειται για τις ελληνικές...
παραλίες και τα νησιά μας που παραμένουν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών για τους γερμανόφωνους ταξιδιώτες και... φυσικά όχι μόνο γι' αυτούς.

Ετσι σε εκτενή δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων τονίζεται ότι η Ελλάδα, παρά την κρίση, εξακολουθεί να παραμένει ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και η τουριστική κίνηση το πρώτο εξάμηνο παρουσιάζει αύξηση μέχρι και 10% σε σχέση με πέρυσι. «Τουρίστες κατακλύζουν την Ελλάδα» είναι ο τίτλος σε άρθρο στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας «Κουρίρ», με υπότιτλο «Μέσα στο πρώτο εξάμηνο αφίχθησαν σχεδόν 10% περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα, κυρίως στα νησιά διακοπών».


Οπως τονίζεται στο άρθρο, η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες χώρες διακοπών Αυστριακών και Γερμανών και το γεγονός αυτό δεν επηρεάζουν ούτε η παρ' ολίγον χρεοκοπία της χώρας ούτε οι απεργίες και οι ταραχές με αφορμή το δρακόντειο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης. Στο άρθρο επισημαίνεται επίσης ότι, κατά μέσο όρο, μισό εκατομμύριο Αυστριακοί περνούν κάθε χρόνο τις διακοπές τους στην Ελλάδα και τα μεγαλύτερα αυστριακά ταξιδιωτικά γραφεία αναφέρουν ήδη μέχρι τώρα αυξήσεις στις κρατήσεις για Ελλάδα, η οποία πέρυσι συγκαταλεγόταν στους τουριστικούς προορισμούς που είχαν απώλειες.


Η μέχρι τώρα ανάκαμψη του τουρισμού είναι ελπιδοφόρα αφού έπειτα από μια σχετικά αδύναμη περσινή χρονιά, φέτος, το πρώτο εξάμηνο, έφθασαν στην Ελλάδα κατά μέσο όρο 9,6% περισσότεροι τουρίστες και μάλιστα τον μήνα Ιούνιο η αύξηση ήταν 15,9%.


Εντυπωσιακή, πάντα σύμφωνα με την «Κουρίρ», είναι η αύξηση των αφίξεων στα μεγάλα νησιά διακοπών, όπου τίποτε δεν θυμίζει κρίση.
Για παράδειγμα, στη Ρόδο παρουσιάζεται αύξηση των αφίξεων κατά 33% και στην Κω κατά 31%.
Και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις απεργίες στα αεροδρόμια και στα πλοία.


* Σε ανάλογο πνεύμα είναι και το δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα υπολογίζει στους τουρίστες και την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών» στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ». Το άρθρο αναφέρεται στα ελπιδοφόρα στατιστικά στοιχεία της Ενωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του 2011 καταγράφηκε αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα κατά 9,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ ειδικά τον Ιούνιο σημειώθηκε αύξηση κατά 15,9%.


* Τα δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Ε» και ο Λύσανδρος Τσιλίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΧΑΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων). «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία» είπε «η ζήτηση και οι κρατήσεις από ξένα ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν αυξηθεί φέτος εντυπωσιακά και... τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Αύξηση κρατήσεων 36% είχαμε μέχρι τον Μάιο για τη Ρόδο, 27% για τη Κω, 12% για το Ηράκλειο και 20% για τη Χαλκιδική. Αυξημένες αφίξεις Γερμανών και Αυστριακών τουριστών παρατηρούνται ειδικά σε Ρόδο, Χαλκιδική, Κυκλάδες και Κρήτη που είναι και ο αγαπημένος τους προορισμός». «Φέτος έχουμε ξεπεράσει τα μεγέθη και διαπραγματευόμαστε ήδη για του χρόνου. Το προϊόν μας με λίγα λόγια εξαιτίας και της σταθερότητας των τιμών παρουσιάζει μια ανοδική πορεία. Είμαστε πλέον ανάμεσα στους 5 δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο» πρόσθεσε.

http://www.greekalert.com/2011/07/10-16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου