κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, τόνισε σε συνένετυξή του:

«Είναι πρόωρο να κριθεί η αξιοπιστία των κυβερνητικών προθέσεων. Περιμένουμε να δούμε μέτρα. Δηλαδή πράξεις κοινωνικά δίκαιες. Περιμένουμε να φορολογηθούν τα επιχειρηματικά υπερκέρδη, να φορολογηθεί το καρτέλ των Τραπεζών. Οι Τράπεζες στην Ελλάδα πληρώνουν φόρο 7% οι μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι πληρώνουν περίπου 30%.

Ομάδα 44 Γερμανών «εχόντων και κατεχόντων» υπέβαλε στην Καγκελάριο Μέρκελ ψήφισμα με το οποίο ζητούν να αυξηθεί η φορολόγηση των ευπόρων πολιτών για να βγει η χώρα τους στον συντομότερο δυνατό χρόνο από το τούνελ της κρίσης.

Οι επιστέλλοντες ομολογούν ότι «κερδίζουν περισσότερα απ? όσα χρειάζονται για να ζήσουν μια άνετη ζωή» και εκτιμούν ότι και οι άλλοι οικονομικά ομόλογοί τους είναι στην ίδια θέση και επομένως με μία αύξηση της φορολογίας των πλουσίων κατά μόλις 5% για τα επόμενα δύο χρόνια θα εξοικονομηθούν πόροι 100 δισ. ευρώ, ικανό βήμα εξόδου από της κρίσης.

?ξιος ο μισθός των 44 Γερμανών και αξιομίμητο το παράδειγμα που εθελουσίως δίνουν. Μακάρι να βγουν και οι ημέτεροι πλούσιοι με το ίδιο παράδειγμα.

Αλλά επειδή αυτό δεν διαφαίνεται, εδώ το κράτος οφείλει και είναι ισχυρό να επιβάλει δια νόμου την δέουσα λύση αυτήν που οι Γερμανοί προσφέρονται οικειοθελώς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου