Με τους αστυνομικούς της Αττικής συναντήθηκε ο Παπαθεμελής

Με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής είχε συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, στο πλαίσιο των επαφών του με τους Κοινωνικούς φορείς της χώρας.

Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, (δεδομένου ότι, ο κ. Παπαθεμελής ήταν ο υπουργός εκείνος Δημόσιας Τάξης που νομοθέτησε την είσοδο των νέων αστυνομικών στις σχολές με Πανελλήνιες εξετάσεις, καταργώντας την παλαιοκομματική λογική του διορισμού από τα κομματικά γραφεία ενώ παράλληλα θεσμοθέτησε τον ελεύθερο συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας) οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Αστυνομικών της Αττικής, υπέβαλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης τα αιτήματά τους, εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά τους για το έργο του κ. Παπαθεμελή, ως υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεμελής τόνισε στους συνδικαλιστές Αστυνομικούς την πλήρη υποστήριξή του στα αιτήματά τους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αφενός η πολιτεία να σκύψει πάνω στα προβλήματά τους, και αφετέρου την στήριξη την οποία πρέπει να έχει η Αστυνομία από τον πολίτη. Δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες αστυνομικοί από την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση είναι πολλαπλά και οξυμένα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο νομικός σύμβουλος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Φθιώτιδας κ. Οδυσσέας Νίκου, ο οποίος και παρέδωσε στο συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών της Αττικής, κατατεθειμένη επιστημονική πρόταση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για βελτίωση του κανονισμού της ΕΛΑΣ και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που την διέπει.

Οι δύο κυριότεροι άξονες της πρότασης αφορούν στο διαχωρισμό της ποινικής ευθύνης των αστυνομικών υπαλλήλων από τις αρχές του γενικού ποινικού δικαίου κατά περίπτωση και τη δημιουργία διαφορετικών εσωτερικών κανονισμών για κάθε σώμα της δημόσιας δύναμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου