ΠΑΜΜΕ: Να σοβαρευθεί επιτέλους ο ΕΛΟΤ

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρου Βιτάλη, σχετική με την αναγραφή πάνω σε ελληνικά προϊόντα της ένδειξης ΜΚ, η οποία και υποδηλώνει έμμεση αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία:

«Οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρίας όπως η μεγάλη βιομηχανία ζυμαρικών ΜΕΛΙΣΣΑ, οι οποίες αναγράφουν πάνω στα προϊόντα τους την ένδειξη ΜΚ, για να προωθήσουν τα προϊόντα τους στα Σκόπια, δεν είναι ο μεγάλος ένοχος της υπόθεσης της έμμεσης αναγνώρισης του κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία που παίζει από διάφορες πλευρές στη χώρα μας.
Ο μεγάλος ένοχος παραμένει ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), ο οποίος παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας και συγκεκριμένα πριν αρκετό καιρό όταν το ίδιο πρόβλημα εμφανίσθηκε με τα προϊόντα γνωστής ελληνικής χαρτοβιομηχανίας, δεν έχει προχωρήσει στην αλλαγή του σχετικού πρωτοκόλλου διεθνών ενδείξεων.

Καλέσαμε τότε όλες τις ελληνικές εταιρίες να προχωρήσουν αυτοβούλως στη διόρθωση της απαράδεκτης κατάστασης. Κάποιες εταιρίες συντονίσθηκαν με το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, κάποιες όχι. Το ζητούμενο τελικά παραμένει τι θα κάνει επιτέλους ο επίσημος αυτός Οργανισμός. Θα συνεχίσει να γράφει την ελληνική κοινωνία στα παλαιότερα των υποδημάτων του, ή θα προχωρήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στην αλλαγή του πρωτοκόλλου;

Επιτέλους, ας σταματήσουμε να πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου