Μήνυμα Παπαθεμελή προς τους φίλους του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου

Μήνυμα του Στέλιου Παπαθεμελή, προς τους ψηφοφόρους, φίλους και συνεργάτες του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου,:

Αγαπητοί ψηφοφόροι, φίλοι και συνεργάτες,

Μας συγκίνησε η ολόψυχη συμμετοχή σας στον κοινό μας αγώνα. Δώσαμε έναν αγώνα τίμιο, σκληρό και ωραίο, με κραυγαλέα άνισους όρους.

Οι εκλογές τελείωσαν. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Χωρίς σκέψη και κρίση ένα μεγάλο μέρος του λαού μας ψήφισαν τα «κόμματα εξουσίας». Στην ουσία τα επιβράβευσαν γιατί καταλήστευσαν τον κρατικό κορβανά, σπατάλησαν τον κοινωνικό πλούτο. Έτσι δημιουργήθηκαν τα προβλήματα. Η ύπαιθρος ερημώνει , το δημογραφικό απειλεί την ύπαρξή μας , η ανεργία μαραζώνει τη νεολαία μας, το σχολείο διαλύεται, τα πανεπιστήμια ευτελίζονται , το σύστημα υγείας έχει διαλυθεί, το ασφαλιστικό καταρρέει.

Ο υπερδανεισμός του κράτους θα είναι βρόγχος στο λαιμό των παιδιών μας. Η πολιτική ως βασικό λειτούργημα της κοινωνίας έχει απαξιωθεί και στέλνει τους πολίτες σε αποχή από τις εκλογές. Αυτή όμως η αποχή βολεύει τα «κόμματα εξουσίας» πάλι γιατί ένα μεγάλο μέρος του λαού μας, όπως είπαμε πιο πάνω εγκλωβισμένο φανατικά στα κόμματα αυτά βγάζει κυβέρνηση μια το ένα μια το άλλο και πάμε από το κακό στο χειρότερο. Έχουμε φτάσει σε παρακμή και αποσύνθεση. Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση το μέλλον είναι ζοφερό. Πρέπει να αντιδράσουμε, να αντιστρέψουμε την παρακμιακή πορεία. Ο μόνος τρόπος είναι να ενεργοποιηθεί ως εξυγιαντικός παράγοντας ο άνθρωπος παντού πρώτα απ? όλα και πάνω απ? όλα στη σφαίρα της πολιτικής. Η αναφορά στα αίτια και ή περιγραφή των δεινών δεν βοηθάει, η αποσύνθεση δεν ξεπερνιέται με θεωρίες. Με ανάληψη ευθυνών με το παράδειγμα με προτεραιότητα την ηθική διάσταση στην πολιτική μπορεί να ξεπεραστεί.

Σε κρίσιμες καταστάσεις ολίγοι τολμούν, πρωτοστατούν και οι περισσότεροι ακολουθούν και γίνεται το θαύμα. Βγαίνει η κοινωνία από την αποσύνθεση.

Τελειώνω με τον ποιητικό λόγο του Λόρδου Μπάιρον που θυσίασε τη ζωή του για την ελευθερία των Ελλήνων:

Γη, βγάλε από τα σωθικά σου

τους νεκρούς της Σπάρτης μας

από τους τριακόσιους δώρισέ μας

μόνον τρείς για να κάνουμε

νέες Θερμοπύλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου