Παπαθεμελής για τα αδέσποτα ζώα

Την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης και τις Δυτικές Συνοικίες της πόλης περιόδευσε σήμερα Δευτέρα 1 Ιουνίου, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου Στέλιος Παπαθεμελής.

Σε δηλώσεις του για το περιβάλλον αλλά και ιδιαίτερα με τα αδέσποτα ζώα, ο κ. Παπαθεμελής υπογράμμισε: «Δεν μπορεί κανείς να μιλά για Περιβάλλον και Πολιτισμό και να αγνοεί τα ζώα και την κακομεταχείρισή τους στην Ελλάδα και Ευρώπη (βλέπε τσίρκα, κυνομαχίες, Αδέσποτα κ.ά.).


Αναφορικά με τα αδέσποτα, φαίνεται ότι στην Ευρώπη εξυφαίνονται τελευταία κατάπτυστα σχέδια άνανδρης και απάνθρωπης εξόντωσης των ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ («πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι»).

Σε ότι μας αφορά, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να μην περάσει με τίποτα κάτι τέτοιο.

Όπως επίσης, καθώς θά ?μαστε κοντά με τους ομολόγους μας Ευρωπαίους, θα συνεργαστούμε και θα επιδιώξουμε τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου ξεκάθαρου, που θα προστατεύει τα αθώα ζώα από κάθε επιβουλή διαφόρων επιτήδειων, όπως παράνομη εμπορία κ.ά., και που θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και την όχι σε βάρος τους επίλυση των προβλημάτων που τα αφορούν.

Μεγάλη, άλλωστε, χαρά αποτελεί η συμμετοχή στο Ευρωψηφοδέλτιό μας της κ. Ιωάννας Καραγκούνη της οποίας η πείρα και η γνώση μάς είναι πολύτιμη. Η κ. ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ είναι Πρόεδρος της «Συνομοσπονδίας των Φιλοζωικών Σωματείων Ελλάδος», γνωρίζει βαθιά τα προβλήματα των Αδέσποτων Ζώων, και επί δεκαετίες αγωνίζεται με πάθος και αυτοθυσία για την προστασία τους και επίλυση των προβλημάτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου