Ντιμπέητ: Μιά από τα ίδια

Το είδαμε και αυτό. Το περίφημο debate. Μία από τα ίδια. Σε ένα στημένο παιχνίδι, παγιδευμένοι και οι δημοσιογράφοι, για να επαναλάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί, τα ίδια μονότονα τα οποία ακούμε από τα κατεστημένα κόμματα τα τελευταία χρόνια.
Κανένας δεν ήξερε τίποτε για τη Siemens, για το C4I, για το πού πήγαν οι φούσκες του χρηματιστηρίου, τι έγινε με το Βατοπέδι, γιατί άλλαξαν τις θέσεις τους για το Σκοπιανό κόντρα στην απόφαση των ιστορικών πολιτικών αρχηγών Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Καραμανλής δεν ήξερε τίποτε για την κατάσταση της χώρας, ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε γιατί στέλνει την κόρη του σε ιδιωτικό σχολείο, η κ. Παπαρήγα δεν μας είπε τι έγινε με τον «Γερμανό», ο κ. Αλαβάνος δεν μας εξήγησε την «εξαφάνιση» Τσίπρα και ο κ. Καρατζαφέρης, όπως πάντα «πήγαινε με όλα», προτείνοντας για την εγκληματικότητα... τσιγγάνους αστυνομικούς.

Μια ακόμη στημένη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Είναι όλοι τους με όλα. Πάνω από όλα, όλοι με την «πράσινη ανάπτυξη» παρέα με όλα τα λογής «πράσινα άλογα» που ξεφύτρωσαν πρόσφατα. Ούτε κουβέντα για τους αγρότες, ούτε λέξη για τα μεροκάματα, τίποτε για τη Μακεδονία, τσιμουδιά για τους Βορειοηπειρώτες, σιωπή για τη Θράκη. Μόνο γενικόλογες αναφορές του τύπου, «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο για μια ακόμη φορά φωνάζει σε κάθε τόνο: Να μην χάσουμε την τελευταία ευκαιρία τουλάχιστον που μας δίνεται να σώσουμε την Μακεδονία μας μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο. Τα κατεστημένα κόμματα δεν έχουν να προσφέρουν παρά την φλυαρία τους.
Οι Τρεμόπουλοι Οικολόγοι Πράσινοι (να είναι καλά η Espresso και οι bloggers) αποκαθηλώθηκαν από το βάθρο που για καιρό τους έστηναν ως εναλλακτική διέξοδο τα πραγματικά αφεντικά αυτού του τόπου. Για μια ακόμη φορά η φωνή του ΠΑ.Μ.ΜΕ. παραμένει η πιο κρυστάλλινη από όλες: Μια ψήφος για τη Μακεδονία. Η ψήφος σου. Υπενθυμίζοντας τη ρήση του μεγάλου Ίωνα Δραγούμη: Αν σωθεί η Μακεδονία, θα σωθεί και η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου